16 מנות
מנה= תחליף לעוגה

 

מרכיבים:

לקרם גבינה וניל:

  • 2 כוסות חלב 1% (480 מ"ל)
  • ½ 1 חבילות אינסטנט פודינג וניל (120 גרם)
  • 1/3 כוס סוכר (65 גרם)
  • 750 גרם גבינה לבנה 1/2%

לבישקוטים:

  • 20 בישקוטים, לשכבות העוגה
  • 1 כוס קפה נמס חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)

לקישוט:

  • כ-4 קוביות שוקולד פרה מריר

אופן ההכנה:

הכנת הקרם:

  • בקערה טורפים חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד, עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.

מרכיבים את העוגה בשכבות ומקררים 4 שעות:

  • טובלים 10 מהבישקוטים  טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית.
  • משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם. מגררים מעל 2 קוביות שוקולד. מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה.
  • מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
     

מקשטים ומגישים:

  • מגררים את יתרת השוקולד הנותרת מעל העוגה.
  • מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.
  • פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
  • שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.

 

חזור לקינוחים      חזור למתכונים