16 מנות מנה= תחליף לעוגה
מרכיבים:
לקרם גבינה וניל:
- 2 כוסות חלב 1% (480 מ"ל)
- ½ 1 חבילות אינסטנט פודינג וניל (120 גרם)
- 1/3 כוס סוכר (65 גרם)
- 750 גרם גבינה לבנה 1/2%
לבישקוטים:
- 20 בישקוטים, לשכבות העוגה
- 1 כוס קפה נמס חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)
לקישוט:
- כ-4 קוביות שוקולד פרה מריר
אופן ההכנה:
הכנת הקרם:
- בקערה טורפים חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד, עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.
מרכיבים את העוגה בשכבות ומקררים 4 שעות:
- טובלים 10 מהבישקוטים טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית.
- משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם. מגררים מעל 2 קוביות שוקולד. מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה.
- מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
מקשטים ומגישים:
מגררים את יתרת השוקולד הנותרת מעל העוגה.
מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.
פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
חזור לקינוחים חזור למתכונים |