שליש פשטידה- תחליף לארוחת צהריים
רבע פשטידה תחליף לארוחת ערב.

 

מרכיבים:

  • כוס וחצי קינואה מבושלת
  • 280 גרם דלעת מגורדת + שן שום קצוצים בקוצץ ירקות
  • 1/3 כוס עדשים חומות או ירוקות אחרי בישול
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות קוואקר דק
  • מלח, פלפל,כורכום
  • אבקת צ’ילי
  • כפית שמן זית למריחה

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את הקינואה, הדלעת והשום, העדשים והתבלינים.
  • מרסקים חצי מהתערובת במעבד מזון. מוסיפים את החצי השני של התערובת,
    את הטחינה והקוואקר ומערבבים שוב.
  •  מחממים תנור ל-180 מעלות
  •  משמנים תבנית בתרסיס שמן,
    מעבירים אליה את תערובת הפשטידה ומהדקים עם הידיים.
  • בעזרת מברשת  מורחים מלמעלה  כפית שמן או מרססים בתרסיס שמן.
  • מכניסים לתנור ל-20-30 דקות אפייה  או עד שהפשטידה משחימה.

 

חזור לפשטידות     חזור למתכונים