10 מנות עבור 2 הרולדות. (כל רולדה מחולקת ל- 5 מנות)
3 בורקסים= תחליף לארוחת ערב בתוספת סלט ירקות גדול.

 

מרכיבים:

  • 2 קופסאות של פטריות שמפניון טריות
  • 1 בצל
  • כפית שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 3 ביצים
  • 100-150 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% מפוררת
  • 1 חבילת בצק פילו מופשר(10 עלים)
  • 2 כפיות שומשום לקישוט

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מטגנים בכפית שמן זית את הבצל, מוסיפים את הפטריות שום, מלח, פלפל, פפריקה, כמון ומאדים עד שהפטריות רכות ושחומות.
  • מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  • מוסיפים ביצים וגבינה ומערבבים היטב.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים עלה פילו, מרססים בתרסיס שמן זית.
  • מניחים עליו עלה נוסף, מרססים וכך ממשיכים סה"כ חמישה עלים.
  •  מניחים מחצית מהמלית לאורך הבצק ומגלגלים לרולדה.
  • מהדקים היטב (הקצה צריך להיות בתחתית המאפה) מרססים בתרסיס שמן ומפזרים  כפית שומשום.
  • מכינים באותה הצורה  רולדה נוספת.
  • אופים כ- 20 דקות עד שהמאפה מזהיב.

 

חזור למנות עיקריות        חזור למתכונים