למה ירקות? 

  • הם תורמים לתחושת שובע וכמעט אינם משפיעים על מאזן הקלוריות.

  • המוח האנושי מקבל סיגנלים מהקיבה כאשר נמצא בה מזון (לא משנה מאיזה סוג) וכתוצאה הוא מתחיל להפריש הורמונים המעודדים תחושה של שובע, תחושה המסייעת להתמיד בתהליך ההרזייה.

  • ירקות מכילים כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים המסייעים בשיפור פעילות מערכת העיכול, מן הראוי לציין שרוב התרופות הטבעיות הנמכרות בבתי המרקחת לשיפור פעילות המעיים מבוססות על מיצוי של קליפות של פירות וירקות, היות ותהליך ההרזייה מלווה בצמצום בקלוריות ובמנות השומן, אנשים מדווחים על נטייה לעצירויות, כמות נכבדת של ירקות תמנע תופעה זאת.

  • ירקות הם אוצרות טבע של ויטמינים ומינרלים.

  • כל הירקות מכילים כמות מסויימת של פחמימות וקלוריות, נהוג לחלק את הירקות לשתי קבוצות:

  • הקבוצה החינמית- ירקות המכילים כמות מינמלית של פחמימות וקלוריות וניתן שלא להתחשב בערכם הקלורי בבניית תפריטי הרזייה

  • הקבוצה העמילנית- ירקות המכילים כמות בילתי מבוטלת של פחמימות וקלוריות אותם אי אפשר לאכול בצורה חופשי

ירקות חופשיים הם ירקות הניתן ומומלץ לאכול אותם בדרכים הבאות:

  • טריים, אפויים, מבושלים, מוקפצים, מאודים ומרקים,

  •  בנקודה זאת נמדדת מידת היצירתיות שלך

רשימת הירקות ה"חינמיים":

  • עגבנייה                                                                

  • מלפפון                                                                 

  • פלפל/גמבה                                                           

  • בצל                                                                     

  • חסה                                                                    

  • קישוא                                                                      

  • חציל                                                                   

  • גזר                                                                    

  • פטריות                                                                 

  • כרוב                                                                    

  • כרובית

  • ברוקולי

  • שעועית ירוקה/צהובה

  • ארטישוק

  • צנון וצנונית

  • דלעת

  • דלורית

  • חמוצים

  • קולורבי

  • תירס גמדי

  • לבבות דקל

 

  • *רטבים ותבלינים: חרדל, אבקת מרק, מיץ לימון, רסק עגבניות, חומץ בלסמי ועשבי תיבול- חופשי

  • *קטשופ, מיוקל, סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק, מוגבלים ל-1 כף ליום

  • *תזכורת חשובה, כף שמן מכילה כ- 135-150 קל' וכפית שמן 50 קל', מדדו את כמות השמן בבישול ותיבול.