4 מנות

 מנה = ארוחת צהריים בתוספת ירקות צלויים בתנור

 

מרכיבים:

  • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים קלופים
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 כפית שמן זית
  • 5 ביצים
  • פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לעיטור: 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • מבשלים את תפוחי האדמה והגזר במי מלח עד שמתרככים, מסננים.
  • מועכים את תפוחי האדמה למחית וחותכים את הגזרים לקוביות.
  • מאדים את הבצלים בשמן ומוסיפים לתפוחי האדמה ולגזר.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  • יוצקים לתבנית וזורים מעל את השומשום.
  • אופים עד שהפשטידה מזהיבה.

חזור לפשטידות      חזור למתכונים