5 מנות.
מנה = מנת דג / מנת בשר

 

מרכיבים:

  • 1 ק"ג נתח פילה דג ים טרי (סלמון, טונה, פילה דג ים אחר).
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • כף שום כתושה
  • 1 – 2 פלפל ירוק חריף טרי חצוי לאורכו ומנוקה מגרעינים
  • 4 – 5 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 3 -4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • חצי קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
  • 3 -4 קישואים חתוכים לפרוסות
  • 1 – 2 לימונים לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • זר כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • שוטפים את הדג ויוצקים עליו מיץ לימון. משרים למספר שעות.
  • בסיר גדול ורחב מחממים את השמן. מזהיבים בתוכו את הבצל הקצוץ.
  • מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ואת העגבניות וממשיכים לאדות.
  • מוסיפים את הקישואים ויוצקים מלמעלה את העגבניות המרוסקות. מוסיפים מים במידת הצורך ומתבלים במלח. ממשיכים לבשל מספר דקות.
  • במחבת טפלון חמה ללא שמן צורבים את נתח הדג מכל צדדיו, מהר ככל האפשר כדי שהדג לא יתייבש. מוציאים ומכניסים לסיר הירקות. מוסיפים את עלי הכוסברה.
  • מסובבים את הדג, כך שיספוג את טעמי ונוזלי הירקות. מתקנים תיבול, מוסיפים מלח ומיץ לימון (אין צורך בתבלינים אחרים בגלל הפלפל החריף) ומשאירים את קליפת הלימון בתוך הסיר להוספת ארומה וטעם.
  • מבשלים עד שהדג מתבשל אבל לא יותר מדי.

חזור למנות עיקריות         חזור למתכונים