40 סופגניות קטנות

 

מרכיבים:

  • 600 ג' קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 100 ג' סוכר (חצי כוס)
  • 3 חלמונים
  • 80 ג' חמאה רכה
  • כפית שטוחה מלח
  • כוס ורבע חלב פושר 1%
  • כף שמן להברשת הסופגניות
  • כפית תמצית וניל
  • ריבה תות לייט
  • 40 ג' חמאה מומסת להברשת הסופגניות בסוף

אופן ההכנה:

  • לעבד את המצרכים לבצק רך ודביק.
  • לרסס קערה בתרסיס שמן.
  • להכניס הבצק לקערה .
  • להתפיח במקום חמים כשהבצק מכוסה עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • לקמח משטח עבודה וללוש מעט את הבצק.
  • לרסס בתרסיס שמן נייר אפייה, ליצור 40 כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
  • להתפיח הכדורים כ 30 – 40 דקות.
  • להבריש את הכדורים בשמן.
  • לחמם תנור ל 180 מעלות .לאפות כ 12 דקות או עד שהסופגניות מזהיבות .להבריש אותן בחמאה מומסת ולכסות עם מגבת נקיה למשך 15 דקות.
  • למלא  בכפית ריבה  לייט.

 

מעבר למתכון ללביבות אפויות