קיץ היא העונה האולטימטיבית לסלטים. הם טעימים, קלילים ובריאים. הירקות הם החברים הטובים ביותר שלנו בתהליך ההרזיה.
הם מעניקים לנו תחושת שובע מלווה בהרבה מאד וויטמינים ומינרלים אך ללא קלוריות מיותרות.
אך מה עושים כשנמאס מהסלט הסטנדרטי שחוזר על עצמו מידי יום?
איך מגוונים את הסלט מבלי להוסיף קלוריות מיותרות?
הסרטון הבא יתן לכם את כל הטיפים שלנו להפיכת כל סלט לחגיגה.
הטיפים שלנו לגוון הסלט והפיכתו לסלט מרענן ומרגש מתומלל בנקודות הבאות:
ירקות מרגשים: משתעממים עם מלפפון ועגבניה? נסו לגוון עם עלים שונים של חסות ועלים ירוקים כמו רוקט ואורוגולה. שלבו פרוסות של צנונית חתוכה דק דק, רצועות פלפלים בכל הצבעים, פרוסות של פטריות טריות, פרוסותת דקיקות של כרובית טרייה, רצועות של כרוב סגול או לבן וגבעולי סלרי.
תוספות מעניינות: הוסיפו לסלט תחתיות ארטישוק (אפשר אפילו מקופסת שימורים) או לבבות דקל. שניהם דלים בקלוריות ומוסיפים טעם אחר לסלט.
ירקות קלויים: ירקות קלויים או אנטיפסטי יכולים לשדרג כל סלט ירקות פשוט. כל שעליכם לעשות זה לקלות ירקות: לחתוך רצועות של קישואים, גזר, פלפלים, חצילים, כרובית, פטריות וקולרבי. מניחים על תבנית אפיה, מרססיםם בתרסיס שמן ואופים עד להשחמה. ניתן לשמור במקרר למשך 3 ימים ולהוסיף לסלט או לכריך.
עשבי תיבול טריים: הוסיפו לסלט עשבי תיבול טריים. רצועות דקות של בזיליקום, נענע ופטרוזיליה. הם מחזירים את הצבע והרעננות לסלט ומשדרגים את טעמו.
קצצו את הירקות דק דק: כמו כולנו, גם סלטים אוהבים שמשקיעים בהם, ואפשר להרגיש את זה. אין מה לעשות – סלט קצוץ דק הוא פשוט יותר טעים ומהנה לאכילה.
בא לכם סלט ישראלי קצת אחר? הוסיפו לסלט הקצוץ חופן נענע קצוצה, חתיכות של פילה לימון (בשר הלימון ללא הקליפות החיצוניות), בזיליקום או זעתר טרי, והחליפו את מיץ הלימון בחומץ בלסמי.
פריכות לסלט: נבטוטים ונבטים מוסיפים פריכות מעניינת וטעימה לכל סלט במחיר קלורי נמוך במיוחד.
קרוטונים דלי שומן: אפו בתנור או בטוסטר הביתי קרוטונים מלחם קל מלא. רססו בספריי שמן את הלחם, תבלו באורגנו, זעתר, שום כתוש ואפו בתנור.
תיבול לא קלאסי: הוסיפו טיפה של שמן שומשום או קרם בלסמי או חומץ בלסמי. שמן שומשום הוא בעל טעם דומיננטי ולכן לא דרושה יותר מטיפה על מנת לחוש בו בסלט. חומץ בלסמי מכיל מעט מאוד קלוריות ומעניק לסלטט טעם עשיר וייחודי יותר מהלימון