כיצד נתמודד בהצלחה עם ימי החופש וארוחות החג? 

בסרטון הבא תמצאו את ההנחיות שלנו להתנהלות נכונה בזמן חופשת סוכות.

 

 

 

 

כיצד נתמודד בהצלחה עם ימי החופש וארוחות החג?

 

  • שמירה על שגרה - החג איננו מסתיים ביממה, וגם לא ביומיים. מומלץ להקפיד ולשמור על הרגלי האכילה הבסיסיים בשגרת היום יום שלכם: אכילה מסודרת של שש ארוחות ביום, שמירה על זמני ארוחות קבועים, שתיית 2 ליטרים של מים ביום ושילוב של ירקות בכל ארוחה.

  • ערב החג - היערכו ותכננו בצורה נכונה את יום החג. שנו את סדר הארוחות- אכלו את ארוחת הערב בצהריים, הקפידו לאכול ארוחת ביניים כשעה לפני ארוחת החג. מארחים או מתארחים, אין זה משנה, יש לדאוג לכך שיהיה לכם ירקות על השולחן ומאכלים שמתאימים לתפריט שלכם.

  • שמרו על חוק הצלחת: חצי צלחת ירקות בכל צורה אפשרית וחצי צלחת מכל מה שחפצה נפשכם. ממלאים מחדש אך ורק בירקות!

  • לא מכניסים "אויבים" לסוכה - השתדלו ליהערך למשך שבעת ימי החג עם מאכלים שגרתיים, כאלה שאתם רגילים לאכול ביום יום ולא יגרמו לכם לאבד שליטה. אל תהפכו את הסוכה לשדה קרב! הכנסתם מאכלים עתירי קלוריות לארוחת החג? חלקו אותם עם סיום הארוחה לאורחים.

  • כן מכניסים חברים לסוכה - מרבים באכילת ירקות, פותחים כל ארוחה באכילה של ירקות, בצורה כזו תגיעו שבעים יותר למנה העיקרית, ובנוסף תפחיתו את כמות השומן והסוכר הנספגת אל הגוף מהמזון באמצעות הסיבים התזונתיים הנמצאים בירקות.

  • פעילות גופנית - מזג האוויר נעים בחוץ ומאפשר לחזור להליכות קבועות. צאו לטיולים רגליים בחיק הטבע עם חברים ובני משפחה.

  • תכנון והתארגנות מראש לפיקניקים וטיולים– כאשר אתם יוצאים מהבית לפיקניקים בחיק הטבע, הצטיידו בכריכים מלחם קל, פירות, ירקות חתוכים, פשטידות ממתכוני התוכנית וחטיפי אנרגיה. בצורה כזו, ניתן ליהנות מהחוויה ובו בזמן לשלוט בצורה טובה יותר על כמות השמן, הסוכר והקלוריות שאתם צורכים.

  • תכנון והתארגנות למנגל- הביאו אתכם את הסלטים הטריים ופיתחו איתם כל ארוחה. דאגו ש"על האש" יעלו גם פרגיות, חזות עוף  ודגים. הימנעו מפחמימות בצורת פיתות, תפוחי אדמה, אורז וכו. שמרו על מינון נכון של שומן- טחינה וחומוס (לא יותר מכף).

שיהיה לכם חג סוכות שמח ופעיל!