חובבי הגבינות והבצקים יופתעו לגלות כי חג השבועות הוא החג המשמין ביותר. למרות שמדובר בארוחה אחת, היא יכולה "לקלקל" ימים של דיאטה ומאמץ להורדה במשקל. הסרטון הבא יתן לכם את כל הטיפים שלנו לבישול בריא של מטעמי החג כולל הסבר על התפריט המומלץ ליום ערב החג. היות וקשה לסקור את כל מנות החג, אופן הכנתן וכמויות השמן והשמנות שבהם, בנינו עבורכם תפריט מומלץ לערב החג: בוקר: ביניים: צהריים: ארוחת ביניים: כחצי שעה לפני ארוחת החג: ארוחת החג: התארגנו בהתאם, אם אתם מארחים השקיעו וגוונו במנות הירק השונות, שתו הרבה מים קרים וצוננים תוך כדי הארוחה, והכי חשוב תהנו, חג שמח
מנת פחמימה - שתי פרוסות לחם קל
בתוספת מנת חלבון - חצי קופסה גבינה רזה 5%
מנת חלבון - גביע יוגורט
מנת פחמימה - שתי פרוסות לחם קל
בתוספת מנת חלבון - חצי קופסה טונה סחוטה משמן או ביצה קשה או 3 פרוסות פסטרמה בליווי סלט ירקות טרי
מנת חלבון- בר ירקות חתוכים עם חצי קופסה גבינה לבנה רכה 5%
מנת פרי: תפוח עץ
מנת פתיחה - מגוון סלטים טריים מהקטגורייה של סלטים "חופשיים" בתוכנית
מנה עיקרית - הכירו את "חוק הצלחת", החוק מסייע לווסת את כמות הקלוריות גם כאשר מגוון המזונות והערכים הקלורים שלהם מאד מגוון.
חצי צלחת - כל העולה על רוחכם, פסטה, רביולי, פשטידות, לזניה, קצת מכל דבר..העיקר לא יותר מחצי צלחת.
חצי הצלחת השני- ירקות טריים ללא תיבול, ניתן במידת הצורך בסיום הירקות הטריים לקחת עוד ירקות טריים אם עדין לא שבעתם.
קינוח: פרוסת עוגת גבינה ממתכוני התכנית או שניתן לקנות יוגורט קפוא בגלידריה, לקחת 3 כפות יוגורט עם 3 כפות סלט פירות שהכנתם בבית.