40 כעכים
ארוחת ביניים של אחר הצהריים = 2 כעכים

 

מרכיבים:

  • 270 גרם קמח חיטה לבן
  • 150 גרם קמח מלא
  • 100 מ״ל שמן קנולה
  • 200 מ"ל מים רותחים
  • 2 כפות מיץ לימון 
  • כפית שטוחה מלח גס 
  • 3 כפות שומשום 

אופן ההכנה:

  • מנפים לקערה את הקמחים.
  • מוסיפים מלח, מיץ לימון ושמן.
  • יוצקים מעל הכל את המים הרותחים ומערבבים בכף עד לקבלת גוש בצק. לשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
    אם הבצק שמנוני ומתפרק, ניתן להוסיף עוד קצת קמח בהדרגה.
  • מחלקים את הבצק ל- 40 חתיכות.
  • לוקחים כמות קטנה מהבצק כל פעם, מגלגלים לנקניק קטן, ומחברים את שני קצוותיו לכעך.
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20-25 דקות עד שהכעכים זהובים למראה ופריכים.

חזור לקינוחים      חזור למתכונים