מרכיבים:

  • שורש סלרי מנוקה וחתוך לקוביות
  • גזר - מנוקה וחתוך לקוביות (בערך כמו הסלרי)
  • קישוא – שלם
  • 3 שום (שיניים) - שיניים קלופות ומעוכות
  • 1 פלפל חריף - לא הכרחי
  • 2 כפות פטרוזיליה - קצוצה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

  • את הירקות מבשלים לחוד בישול קצר. הסלרי מתבשל בסיר עם מים וחצי לימון. הגזר במים בלי לימון. והקישוא, שתיים-שלוש דקות במים.
  • אחרי הבישול מסננים את הירקות.
  • את הקישואים חותכים לפרוסות שוות לא עבות.
  • במחבת גדולה מחממים בכפית שמן זית את שיני השום.
  • מוסיפים מיד את כל הירקות להקפצה קצרה.
  • מתבלים במלח פלפל, ובפטרוזיליה.
  • אוהבי החריף יוסיפו בהתחלה פלפלון חריף יחד עם השום

חזור לסלטים       חזור למתכונים