מרכיבים:

 

לבסיס המרק:

  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים מגורדים גס
  • 1 שורש פטרוזיליה מגורד
  • 1 שורש סלרי קצוץ לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 6 שיניי שום קצוצות דק

לירקות המרק:

  • 3-4 קולורבי
  • 3-4 גזרים שלמים
  • 1 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
  • 3-4 קישואים חתוכים לטבעות
  • 2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים
  • עלי פטרוזיליה
  • עלי שמיר
  • עלי סלרי קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום

 

אופן ההכנה:

  • מתחילים בהכנת בסיס המרק: ראשית מטגנים בכפית בשמן זית את הבצל והגזר ולאחר מכן מכניסים את שאר החומרים.
  • מוסיפים לבסיס המרק את ירקות המרק ומוסיפים מעל את עשבי התיבול.
  • יוצקים מים רותחים עד כיסוי הירקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון וכורכום.
  • מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. בסיום הבישול ניתן לתת כמה סיבובי ריסוק במעבד מזון ידני על מנת להסמיך את נוזלי המרק.

חזור למרקים      חזור למתכונים