מרכיבים:

  • 675 גר' ברוקולי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית שמן זית
  • שבבי צ'ילי לפי טעם
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • חותכים את הברוקולי לפרחים וגבעולים, וחותכים כל פרח וכל גבעול לארבע.
    מרתיחים סיר עם מים וקורט מלח, ומכניסים לתוכו את הברוקולי למשך 5-6 דקות, הברוקולי צריך להיות מעט קשה.
  • מוציאים את הברוקולי מהמים הרותחים למסננת ומשם מיד למים קרים.
  • לאחר מספר דקות, מעבירים את הברוקולי למסננת לייבוש.
  • מניחים את פרחי הברוקולי עם הראש כלפי מטה על מנת שהנוזלים יתנקזו, לפחות חצי שעה.
  • מכינים בקערה 3 שיני שום טרי כתוש, 2 כפות מיץ לימון ועוד שתי כפות חומץ אורז.
  • מוסיפים חרדל, שמן זית, מלח ופלפל, וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת בהירה (אפשר גם להכניס לשייקר ולערבב היטב).
  • שופכים את הרוטב על הברוקולי ומערבבים היטב.
  • מניחים ל-5 דקות ומערבבים שוב.
  • ניתן להגיש מיד או לשים במקרר למשך שעה (מעבר לכך לא מומלץ).
  • מגישים קר ובוזקים מעל שבבי צ'ילי.

חזור לסלטים       חזור למתכונים