8 מנות

ארוחת צהריים = מנה מרק + 3 כפות אורז/קוסקוס/פתיתים (פחמימה)

ארוחת ערב = מנת מרק

 

מרכיבים:

  • 1 כפית שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 עגבניות, מגוררות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 10כוסות מים
  • 2 כוסות עדשים כתומות מבוררות
  • 2 כפות אבקת מרק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית חוויאג' למרק
  • ¼ כפית כמון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות והגזר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את המים והעדשים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים. טועמים ומשפרים תיבול. מכסים ומבשלים 45 או עד שהעדשים מתפוררות לגמרי. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מים.

חזור למרקים      חזור למתכונים