שליש מהסלט בתוספת ירקות טריים = ארוחת ערב.

 

מרכיבים:

  • 4 סלקים בגודל בינוני
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח לפי הטעםפלפל
  • כף שמן זית
  • 1 כף חרדל דיזון
  • מיץ מלימון אחד או 2 כפות חומץ
  • 1 כף דבש
  • 150 גרם גבינה רזה מגוררת גס
  • פטרוזילה או עלי רוקטבייבי
  • רבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

  • לבשל את הסלקים במי מלח עד שמתרככים אך לא יותר מידי. מצננים (ניתן גם לאפות בתנור כשהסלקים עטופים בנייר כסף - 200 מעלות). קולפים וחותכים לפרוסות או לקוביות.
  • מערבבים בעדינות בקערה נפרדת שמן, שום, חרדל, דבש, לימון, מלח ופלפל ושופכים על הסלקים.
  • מגררים גס גבינת עיזים רזה או בולגרית5%, צפתית5%/פטה וכו'.
  • מפזרים לפני ההגשה פטרוזילה קצוצה או מעט עלי בייבירוקט ואגוזי מלך קצוצים גס.

חזור לסלטים     חזור למתכונים