הארוחה המפסקת היא מפתח חשוב ביותר להצלחה שלכם לצום ביום כיפור הקרוב . מרכיבי הארוחה, הדרך בה תכינו אותה, הכמויות שתאכלו - כל אלה גורמים שיקלו עליכם לעבור את צום יום כיפור. 

בסרטון הבא תמצאו את ההנחיות שלנו להתנהלות נכונה ביום ערב ככיפור, בארוחה המפסקת ובשבירת הצום.

 

 

 

המלצות לתכנון הצום: 

  • יש להרבות בשתיית נוזלים לפחות 15 כוסות מים לאורך היום, ולא בבת אחת.

  • מומלץ לאכול לאורך היום ארוחות מסודרות קטנות, תכופות ומזינות, ולא לחכות לארוחה המפסקת.

  • יש להימנע מאכילת מאכלים חריפים, מאכילת חמוצים ומצריכת מזון מתובל או מלוח, הגורם לתחושת צמא ורעב.

 

 בארוחה המפסקת: 

  • מומלץ להרבות באכילת פחמימות מורכבות התורמות לתחושת שובע. לחם מחיטה מלאה, פסטה, אורז מלא, בורגול, כוסמת וכו'. הפחמימות ימלאו את מאגרי הגליקוגן שבכבד ויכינו אותנו ליום הצום עם "מחסנים מלאים בסוכר".

  • מומלץ לשלב בארוחה מזון המכיל שומן, כמו שמן, טחינה, אבוקדו ועוד, על מנת להאט את קצב התרוקנות הקיבה ולתרום לתחושת שובע.

  • חשוב ללעוס היטב את המזון ולאכול לאט כדי להימנע מתחושת שובע מהירה מדי ומתחושת אי נוחות וכאבי בטן לפני הצום.

  • כדאי לסיים את הארוחה המפסקת בתה צמחים ובמנת פרי/ עוגה יבשה (לא מאוד מתוקה, מאחר שמאכלים מתוקים גורמים להפרשת אינסולין המביא לתחושת רעב).

  • מומלץ לסיים את הארוחה חצי שעה לפני תחילת הצום כדי שיוותר לכם מספיק זמן לשתות עוד כמה כוסות מים.

 

 שבירת הצום.

  • אל תאכלו הרבה מיד לאחר הצום - הדבר עלול לגרום לתחושה לא נוחה שכן המעיים צריכות זמן להתרגל מחדש לעיכול רגיל.

  • כדאי להתחיל עם שתייה בטמפרטורת החדר, ממותקת בסוכר.

  • מומלץ לנוח לאחר ששתיתם, ולא להתנפל על האוכל.

  • לאחר כשעה עד שעתיים מומלץ לאכול ארוחה קלה המשלבת פחמימות וחלבונים.

 

צום קל וגמר חתימה טובה לכם ולבני ביתכם,