8 מנות
ארוחת ערב = מנה בתוספת סלט ירקות
ארוחת צהריים = מנה וחצי בתוספת סלט ירקות

 

חומרים:

בצק:

  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • גביע אשל
  • 250 גרם קמח תופח(שקית קטנה)
  • קורט מלח

רוטב עגבניות:

  • כפית שמן זית
  • בצל קצוץ
  • שיני שום
  • 3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
  • מלח,פלפל שחור,אורגנו

על הרוטב:

  • 6 פרוסות גבינה צהובה 9% חתוכות דק
  • פרוסות של טבעות בצל, פלפל אדום/ירוק/כתום, פטריות

אופן ההכנה:

  • לשים את חומרי הבצק ומניחים בצד ל 15 דקות עם מגבת מכוסה.
  • במחבת מטגנים את הבצל, העגבניות הקצוצות, השום , רסק העגבניות ותבלינים.
  • מרססים נייר אפייה בתרסיס שמן, מניחים עליו את הבצק ושוטחים אותו בעזרת האצבעות לבצק דק ואחיד (מתקבל בצק לפיצה גדולה).
  • יוצקים על הבצק את רוטב העגבניות, מסדרים את רצועות הגבינה.
  • מפזרים את הירקות החתוכים.
  • אופים בחום בינוני, בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה.