6 מנות
מנה= תחליף לארוחת צהריים בתוספת סלט עלים גדול.

 

חומרים:

  • 10 עלי לזניה
  • פרוסות חציל אפויות בתרסיס שמן זית/ פטריות מאודות עם בצל
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 9% (לשלב הסופי)

למלית:

  • 1.5 קופסאות קוט׳ג 3%
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה צפתית/בולגרית עד 5%
  • מלח, פלפל
  • כפית אבקת מרק בצל

לרוטב העגבניות:

  •  כף שמן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שום כתוש
  • 1 רסק עגבניות
  • קופסת עגבניות מקולפות
  • כפית אבקת מרק בצל
  • כוס מים
  • כף אורגנו/ כף בזיליקום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

רוטב העגבניות:

  • בכף שמן מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות הקלופות, מוסיפים בזיליקום, אבקת מרק בצל, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מוסיפים  כוס מים וכשהרוטב מוכן, מצננים.

מלית:

  • מערבבים את המרכיבים.

הרכבת הלזניה:

  • מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות ומניחים מעליו 5 עלי לזניה.
  • מברישים את העלים ברוטב העגבניות ומפזרים שכבה של חצילים אפויים או פטריות מוקפצות ומעל את מלית הגבינה.
  • מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה, מברישים ברוטב העגבניות ומניחים מלית גבינה שוב.
    מסיימים בשכבה של רוטב העגבניות.
     
    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלזניה כ- 40 דקות. אחרי חצי שעה מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת ומתבלים במעט אורגנו/ בזיליקום.