חופשי ובשפיות

חומרים::

  • 3 קישואים או זוקיני, חתוכים לאצבעות

  • 3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים

  • דלעת, חתוכה לקוביות

  • 3 גזרים, חתוך לרבעים

  • פטריות, חתוכות לרבעים או שלמות

  • 3 בצלים, קלופים וחצויים לרוחב

  • כל ירק אחר שבעונה

  • תרסיס שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס טרי

  • 2 כפיות תימין

  • 2 שיני שום, כתושות

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • מסדרים את הירקות על תבנית אפייה, מרססים בתרסיס השמן ומפזרים את התבלינים והשום.

  • אופים כ-40 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים, ומגישים.

  • אם מאוד אוהבים שום, ניתן להוסיף את השום הכתוש בסוף האפייה. כך הוא יהיה יותר מורגש.