חופשי ובשפיות

חומרים:

  • כרובית גדולה, מופרדת לפרחים

  • מיץ מלימון אחד

  • שום לפי הטעם

  • מעט כמון

  • ספריי שמן זית

  • כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה

 

אופן הכנה: 

  • מרתיחים את פרחי הכרובית במים עם מעט מלח.

  • מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת מעט.

  • מעבירים את הכרובית המרוככת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  • משמנים את פרחי הכרובית בספריי שמן זית.

  • אופים בתנור בחום של כ- 180מעלות עד להשחמה.

  • מכינים רוטב ממיץ הלימון, השום, הכמון ו-2-3 כפות מים.

  • כאשר הכרובית יוצאת חמה מהתנור יוצקים עליה את הרוטב ומעל מפזרים כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה.

אפשר להגיש חם או קר.