טיגון במים 

את הטיפ הזה קיבלתי מחברתי הטובה רונית, היא לימדה אותי איך לטגן בצל במים במקום בשמן וכך למדתי

לחסוך מאות קלוריות בכל מתכון של תבשיל שמתחיל במילים :" לטגן בצל במים".

זה מפתיע...יוצא טעים ובצבע המתאים!

  • מניחים את חתיכות הבצל במחבת על אש בינונית ומכסים עם מכסה.

  • מטגנים בלי שמן.

  • ברגע שהבצלים מתחילים להידבק לתחתית ולקבל צבע מוסיפים 2 כפות מים.

  • מערבבים ומכסים שוב.

  • כשהמים מתאדים והבצל מתחיל שוב להידבק, מוסיפים עוד 2 כפות מים ומערבבים.

  • ממשיכים בפעולות עד שהבצל מקבל צבע זהוב ונראה מטוגן.

 

איך מכינים לבד תרסיס שמן בריא?

  • נכנסים לכל סופרפארם וקונים בקבוק ספריי לחיץ. מכניסים לתוכו שמן זית איכותי.

  • כעת יש לכם תרסיס שמן איכותי!  ניתן לרסס את הירקות שאתם אופים בתנור בשכבה דקה ואחידה, לרסס את המחבת לפני ההכנה של אומלט או חביתה ועוד.

  • רוצים ליהנות משמן זית בטעם שום? הניחו בבקבוק הספריי הלחיץ שיניי שום קלופות ומלאו אותו בשמן זית.

 

למה מומלץ לוותר על שימוש באבקת מרק?

  • אבקות מרק מכילות המון קלוריות, שומנים, כימיקלים ומונוסודיום גלוטמט, שמחזק את טעם המזון אבל עלול לגרום לתופעות כמו כאבי ראש ואלרגיות. מומלץ לתבל את המזון במרכיבים טבעיים.

  • כדי להכניס טעם ועניין לתבשילי  העוף והבשר ניתן להשתמש בחוואייג' למרק, בבהרט, ברוטב סויה, כוסברה קצוצה, שמיר ועוד.

  •  כשמכינים מרק ירקות ניתן להשתמש בבצל, שום, סלרי, ג'ינג'ר, פטרוזיליה ואפילו מעט נענע קצוצה.

  • מומלץ מאד להשתמש במלח מסוג "הרבל מר" – מדובר במלח עשבים טעים מאוד שאפשר להוסיף לכל תבשיל או סלט, במקום מלח רגיל.

איזה שמן זית מומלץ לצרוך?
שמן זית נחשב לשמן בריא מאוד. מומלץ לצרוך רק שמן זית כתית מעולה ולא כתית רגיל או מזוכך. שמן זית כתית מעולה נעשה מזיתים, ללא שימוש בכימיקלים ועיבוד כלשהו ולכן הוא הבריא והטעים מכולם.

 

איך מבשלים ירקות קפואים?
הערך התזונתי של ירקות קפואים כמעט שווה לזה של ירקות טריים. כשמשתמשים בירקות קפואים רצוי לבשל אותם ישר ממצב קפוא ולא להפשיר קודם, כדי למנוע איבוד רכיבים תזונתיים חיוניים.

 

מהן צורות הבישול המומלצות ביותר?
הצורות הבריאות ביותר לבישול הן  השיטות המהירות, אשר בהן חומרי הגלם מאבדים כמה שפחות את הרכיבים התזונתיים שבהם. צורות הבישול המומלצות הן: אידוי, קלייה, צלייה, הקפצה, בישול במיקרוגל ותבשילי גז מהירים.