6 מנות.

מרכיבים:

  • 1 ביצה טרופה
  • 400 גרם גבינת ריקוטה/ קוט׳ג
  • 200 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת
  • 4 מצות שלמות

 לרוטב

  • 1 קופסת רסק עגבניות
  • כפית שמן זית
  • 5 עגבניות קלופות מרוסקות
  • 1 בצל קצוץ
  • 100 גרם פטריות חתוכות
  • פלפל שחור
  • רבע כפית מלח
  • חצי כפית בזיליקום
  • חצי כפית אורגנו
  • 3 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  • מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן כשהן מופרדות על מגבת נייר.
  • מערבבים ביצה, גבינות ותבלינים.
  • מכינים את הרוטב: בכפית שמן זית מאדים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות חתוכות ומאדים. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, השום והתבלינים. מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מצננים.
  • בתרסיס שמן מרססים תבנית.
  • בונים את הלזניה: מניחים רוטב עגבניות, מצה רטובה, רוטב עגבניות, תערובת גבינות וחלק מהפטריות והבצל.
  • חוזרים על התהליך פעם נוספת.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ 45 דקות.