הכירו את המשפחה האידאלית לירידה במשקל ושמירה על ההישגים לאורך זמן,

משפחת החלבונים, המשפחה כוללת: עוף, בשר, דגים, גבינות, ביצים, יוגורטים, טופו וסייטן.

אחד מהתפקידים הראשיים של משפחת החלבונים היא אחריות על כל תהליכי הבנייה והגדילה המתקיימים בגוף האדם.

נהוג להעריך כי אדם בוגר זקוק ל-1 גרם חלבון לכל 1 ק"ג משקל, כלומר אישה השוקלת 70 ק"ג זקוקה ל-70 גרם חלבונים ביום,

דוגמא לצריכה יומית תקינה של חלבונים לאישה במשקל 70 ק"ג:

  • ביצה, 8 גרם

  • 150 גרם עוף, 35 גרם

  • גביע גבינה 5% (250 גרם), 25 גרם

  • כוס חלב (200 מ"ל), 8 גרם

סה"כ: 76 גרם חלבון ליום

 

כיום, כשסוקרים את הדיאטות הנפוצות בארץ ובעולם, מגלים כי כל הדיאטות מתאפיינות ב-2 הדגשים הבאים:

  1. כל הדיאטות דלות בפחמימות

  2. כל הדיאטות עשירות בחלבונים

ד"ר אטקינס, היה הראשון להבין כי דיאטה בה תהיה הפרדה בין מזונות, כלומר ניתן לאכול חלבונים ללא הגבלה תוך כדי צמצום כמות הפחמימות למינימום תהיה הדיאטה שתשנה את פני העולם. עד היום הדיאטות המוצלחות ביותר נשענות על עקרונותיו של ד"ר אטקינס ודיאטת האטקינס המפורסמת שלו.

מדוע חלבונים מסייעים כל כך בתהליך ההרזייה?

  • שובע – ברבע חבילת פסטה מבושלת ללא רוטב יש כ-500 קל', בחמש חתיכות של חזה עוף בגודל כף יד לחתיכה אחת יש גם כ-500 קל', הרבה יותר קשה לאכול את כמות העוף מרבע חבילת הפסטה למרות שהשניים זהים בערכם הקלורי.

  • מע"מ על עיכול – הגוף משקיע אנרגיה בפירוק וספיגת המזון, נהוג להעריך כי:

    • על כל 100 קל' ממקור שומן, משקיע הגוף 4 ק"ל לעיכול, כך שנשארנו עם 96 קל'

    • על כל 100 קל' ממקור פחמימות, משקיע הגוף 8 ק"ל לעיכול, כך שנשארנו עם 92 קל'

    • על כל 100 קל' ממקור חלבוני, משקיע הגוף 15 ק"ל לעיכול, כך שנשאנו עם 85 קל'

    • בטווחי זמן גדולים, מדובר על חסכון של אלפי קלוריות, כך שאדם שצורך בתפריט שלו יותר חלבונים, יהיה בסבירות גבוהה במשקל נמוך יותר.

  • אכילת חלבון איננה ממכרת - איננה גורמת להפרשה מוגברת של סרטונין (מופרש כתוצאה מאכילת פחמימות), ניתן לשלוט בכמויות של החלבון בתפריט שלנו בשונה מפחמימות שהשליטה עליהם קשה יותר, אין אדם אחד בעולם המכור לטונה או חזה עוף

  • אכילת חלבונים איננה גורמת לעלייה בהפרשת הורמון האינסולין, הנקרא הורמון "אנאבולי", כלומר הורמון המסייע בתהליכי בנייה וכניסת חומרים ממחזור הדם לתוך התאים, בתזונה עשירה בחלבונים, הגוף לא נמצא במצב מתמיד של בנייה ואגירה של שומנים ולכן הליך ההרזייה קל יותר.

לכן כשאתם רעבים, או כשסיימתם ארוחה ותחושת השובע עדין לא הגיעה, ביציאה מהשגרה, באירועים חברתיים, העדיפו תמיד להגדיל את כמות החלבונים בתפריט ולא את כמות הפחמימות, הם משביעים והסיכוי לאבד שליטה או להיכנס למצב של בולמוס נמוכים מאד.

 

חשוב להדגיש!!

מאוד לא מומלץ לאכול תפריט אכילה שמורכב רק מחלבונים, לצריכת פחמימות ושומנים בנוסף לחלבונים יש תפקיד חשוב בשמירה על הבריאות שלנו. מי שעושה תפריט דל פחמימות צריך לצרוך לפחות 3 מנות פחמימה ביום שהיא כמות הפחמימות המינימלית לתפקוד תקין של המח, ובכל מקרה לא מומלץ לאכול תפריט אכילה שמורכב ברובו מחלבונים יותר מ-4 שבועות.

האם את מעוניינת לקבל תפריט אכילה יומי  להרזיה שמורכב בעיקר מחלבונים אך משלב גם מנות פחמימה ושומנים? אם כן, הכנו ערכה בה תגלי את עקרונות השיטה ותקבלי גם תפריט אכילה וכל זה בחינם וללא התחייבות.
לקבלת הערכה בחינם וללא התחיבות לחצו כאן<<<

 

עמרי בארי, דיאטן קליני B.Sc