70 עוגיות

  4 עוגיות = תחליף למנת פחמימה (מוגבל לפעם ביום)

חומרים:

  • ¾ כוס קמח מלא

  • חצי שקית אבקת אפייה

  • ¼ כף אבקת סודה לשתייה

  • 2 ביצים

  • 2 כפיות תמצית וניל

  • ½ כוס סוכר חום ו ½ כוס סוכר לבן

  • 150 גרם שיבולת שועל להכנה מהירה

  • ¼ כוס אגוזים קצוצים דק

  • 2 כפות שמן, מומלץ שמן קנולה

אופן ההכנה:

  • מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה.

  • טורפים את הביצים עם תמצית הוניל, השמן, הסוכר הלבן והסוכר החום.

  • מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים.

  • מוסיפים את שיבולת השועל ואת האגוזים ומערבבים היטב.

  • מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה בתרסיס שמן.

  • בעזרת שתי כפיות יוצרים מהתערובת עוגיות ומניחים בתבנית במרחק 2 ס"מ האחת מהשנייה.

  • אופים בחום בינוני כ- 8-10 דקות.

שימו לב, העוגיות תופחות מאוד באפיה.