8 מנות 

מנה = תחליף לארוחת ערב

 

חומרים:

 

  • חבילת (250 גרם) תרד

  • קופסת קרטון (500 גרם) לזניה

  • 250 גרם גביע קוטג`

  • ביצה

  • 2 גביעי יוגורט טבעי 1.5% שומן

  • 1/2 קופסת שימורים (סה"כ 400 גרם)

  • עגבניות מרוסקות עם בזיליקום ועשבי תיבול

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור

  • כוס קטנה מים (200 מ"ל)

 

 

אופן ההכנה:

 

  • קוצצים חבילת תרד דק מאוד. אם אין תרד טרי, ניתן להשתמש במדליוני תרד קפואים (להפשיר כ- 10 מדליונים).

  • מערבבים בקערה: קוטג`, 2 גביעי יוגורט, ביצה ותרד קצוץ. מוסיפים קורט מלח ופלפל שחור.

  • בסיר קטן מחממים כ- 400 גרם עגבניות מרוסקות. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.

  • מסדרים בתבנית שורה של עלי לזניה,  מרטיבים ברוטב העגבניות, מעליהן את התערובת (גבינות ותרד). ניתן לסדר כ- 4 שכבות ומסיימים את הסידור בעלי הלזניה.

  • יוצקים את רוטב העגבניות על גבי הלזניה.

  • מכסים בנייר כסף את התבנית ומחוררים באמצעות מזלג מספר חורים.

  • אופים כ-45 דקות בחום בינוני.