פשטידת ברוקולינה: ברוקולי וגבינות

6 מנות מנה = תחליף לארוחת ערב חומרים: 1 בצל גדול, קצוץ גס 2 שיני שום, כתושות 400 גרם ברוקולי קפוא או טרי 3 ביצים 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% כף שמן זית 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית תבלין יבש (פטרוזיליה/ טימין/ שמיר) 3 כפות קמח כף שומשום לפיזור מעל הפשטידה אופן ההכנה: מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים קלות את התבנית עם תרסיס שמן. מטגנים בצל במים עד להזהבה ומוסיפים את השום. ממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות. חולטים את הברוקולי במים רותחים 7-5 דקות, עד להתרככות קלה. מסננים ומצננים. קוצצים את הברוקולי גס. טורפים את הביצים עם הגבינה, הקוטג', שמן הזית והתבלינים לבלילה אחידה. מוסיפים את הברוקולי הקצוץ ואת הבצל והשום לבלילה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את השומשום מעל. אופים בתנור כ-40 דקות, עד להשחמה