6 מנות 

מנה = תחליף לארוחת ערב

 

חומרים:

  • 1 בצל גדול, קצוץ גס

  • 2 שיני שום, כתושות

  • 400 גרם ברוקולי קפוא או טרי

  • 3 ביצים

  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%

  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5%

  • כף שמן זית

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית תבלין יבש (פטרוזיליה/ טימין/ שמיר)

  • 3 כפות קמח

  • כף שומשום לפיזור מעל הפשטידה 

 

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים קלות את התבנית עם תרסיס שמן.

  • מטגנים בצל במים עד להזהבה ומוסיפים את השום. ממשיכים לאדות  כ-2 דקות נוספות.

  • חולטים את הברוקולי במים רותחים 7-5 דקות, עד להתרככות קלה. מסננים ומצננים. קוצצים את הברוקולי גס.

  • טורפים את הביצים עם הגבינה, הקוטג', שמן הזית והתבלינים לבלילה אחידה.

  • מוסיפים את הברוקולי הקצוץ ואת הבצל והשום לבלילה ומערבבים.

  • מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את השומשום מעל.

  • אופים בתנור כ-40 דקות, עד להשחמה