16 מנות 

מנה = תחליף למנת פחמימה

 

חומרים:

לקרם גבינה וניל:

  • 2 כוסות חלב 1% (480 מ"ל)

  • ½ 1 חבילות אינסטנט פודינג וניל (120 גרם)

  • 1/3 כוס סוכר (65 גרם)

  • 750 גרם גבינה לבנה 3%

לבישקוטים:

  • 20 בישקוטים, לשכבות העוגה

  • 1 כוס קפה נמס חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)

לקישוט:

  • כ-4 קוביות שוקולד פרה מריר

 

אופן ההכנה:

  • בקערה טורפים חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד, עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.

  • מרכיבים את העוגה בשכבות ומקררים 4 שעות:

    • טובלים 10 מהבישקוטים  טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית.

    • משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם. מגררים מעל 2 קוביות שוקולד. מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה.

    • מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.

  • מגררים את יתרת השוקולד מעל העוגה.