טיגון במים 

את הטיפ הזה קיבלתי מחברתי הטובה רונית, היא לימדה אותי איך לטגן בצל במים במקום בשמן וכך למדתי

לחסוך מאות קלוריות בכל מתכון של תבשיל שמתחיל במילים :" לטגן בצל במים".

זה מפתיע...יוצא טעים ובצבע המתאים!

  • מניחים את חתיכות הבצל במחבת על אש בינונית ומכסים עם מכסה.

  • מטגנים בלי שמן.

  • ברגע שהבצלים מתחילים להידבק לתחתית ולקבל צבע מוסיפים 2 כפות מים.

  • מערבבים ומכסים שוב.

  • כשהמים מתאדים והבצל מתחיל שוב להידבק, מוסיפים עוד 2 כפות מים ומערבבים.

  • ממשיכים בפעולות עד שהבצל מקבל צבע זהוב ונראה מטוגן.

 

כיצד חוסכים קלוריות בבישול ובאפייה?

לפניכם רעיונות כיצד ניתן לחסוך קלוריות רבות בבישול ובאפייה של מאכלים חלביים. זאת הדרך לשדרג מתכונים לבריאים יותר עבור כל בני המשפחה.

  •  מומלץ להכין פשטידות במקום קישים שבסיסם עשוי מבצק ובעל קלוריות מיותרות.

  • במתכונים של עוגות בחושות ופשטידות, מומלץ להמיר חמאה ומרגרינה בשמן.

  • מומלץ להמיר שמנת חמוצה ביוגורט או באשל.

  • מומלץ להמיר שמנת מתוקה בשמנת לבישול 10%.

  • מומלץ להמיר גבינות שמנות בגבינות רזות - ליצור טעמים על ידי תוספות של עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק),שומשום קלוי ועוד.

  • רטבים שמנים לסלט - כאלו המבוססים על מיונז ושמן ניתן להמיר ביוגורט מתובל או במיונז לייט.
    ניתן להמיר קמח לבן בקמח מלא (כדאי להוסיף מעט פחות קמח מלא מקמח לבן למניעת דחיסות או להכין חצי-חצי ).

  • ביצים-ניתן להוריד את החלמון (השומן) מהמתכון ולהשתמש רק בחלבון הביצה.

  • ניתן להכין קינוחים המבוססים על פירות כמו: סלט פירות עשיר, תפו"ע אפוי בתנור, גלידת יוגורטסורבה, תותים ביוגורט, להכין "שלגונים" על בסיס יוגורט לילדים - לקחת יוגורט ביו+פרי חתוך או טחון , להכניס כפית או מקל קרטיב ולהקפיא.

  • פסטות ברוטב שמנת, מומלץ להמיר את הרטבים לכאלו המבוססים על רטבי עגבניות בשילוב של ירקות קלויים בתנור.