יצאתם משגרת אכילה כתוצאה מחופשה, חגים או כל סיבה אחרת ואתן רוצות לחזור לשגרת אכילה שפויה?
עמרי בארי, הדיאטן הקליני של תוכנית דיאט מנטור הכין עבורכם תפריט בדיוק בשביל זה,
תפריט הרזיה קל ובריא לחזרה לשגרה.
כמה הסברים על התפריט:
התפריט היומי מורכב מ- 3 כריכים מלחם קל + 2 מנות פרי + 1 ארוחת צהריים מהמנות המוצעות
ומכאן שמו 1,2,3.
התפריט קל ונוח, מתאים מאד לימים ממושכים מחוץ לבית.
בתפריט זה רמת השובע היא גבוהה.!!
למוטרדים, התפריט אינו מכיל הרבה פחמימות, הוא מאוזן להפליא וכמויות הלחם הגבוהות, 6 פרוסות לחם קל באות על חשבון פחמימות אחרות.
ביחרו לחם קל טעים, הכינו תבנית של ירקות קלויים עם תרסיס שמן, תוספת מפנקת לכריך) הקפידו לאכול את הכריך בצורתו הסגורה, כך לא תחרגו ממנות החלבון למילוי הכריך, כל כריך מכיל מנת חלבון אחת!!!
תפריט 1, 2, 3
3 כריכים במהלך היום
כל כריך מורכב מ:
-
2 פרוסות לחם קל עד 100 קלוריות עבור שתי הפרוסות
-
מילוי לכריך:
-
2 כפות גבינה/ קוט׳ג/ מלוחה קשה/ צפתית עד 5%
-
חצי קופסא טונה סחוטה היטב משמן
-
1 ביצה
-
1 פרוסה גבינה צהובה 9%
-
1 כף חומוס/1 כף טחינה
-
1 כפית גדושה טחינה גולמית
-
חצי אבוקדו קטן
-
2 פרוסות פסטרמה/ כתף בקר
-
כריך ניתן להמיר ביוגורט 1.5% + כף גדושה גרנולה/חצי כוס ברנפלקס/פייברוואן/פרי
2 פירות במהלך היום
-
פרי בגודל ״ אגרוף״
1 ארוחת צהריים - מנת חלבון רזה + ירקות:
-
250 גרם חזה עוף
-
200 גרם כרעיים ללא עור
-
200 גרם פרגיות
-
4 יחידות קציצות עוף
-
200 גרם בקר רזה: כתף, סינטה, פילה
-
200 גרם דג בתנור/ מבושל ( בתרסיס שמן!)
-
טבעול עד 200 קלוריות
או
-
ספל לאחר בישול של פחמימה/קטנייה + ירקות ( אורז, בורגול, עדשים, קוסקוס, פתיתים, אטריות, קינואה, גריסי פנינה, כוסמת, חומוס, שעועית לבנה)
הנחיות כלליות לתפריט:
-
אין משמעות לסדר הארוחות: לשמור על 6 ארוחות ביום עם הפרשי זמן קבועים: מינימום שעה וחצי, מקסימום שלוש שעות בין הארוחות.
-
שתייה: ליטר וחצי מים/סודה/חליטות צמחים.
-
עד 200 מ״ל חלב ביום עבור הקפה
-
ירקות טריים/מבושלים/מאודים - חופשי. (ללא שמן !)
בהצלחה,