חופשי ובשפיות

חומרים:

  • דלעת חתוכה לקוביות 

  • 3 קישואים קלופים וחתוכים 

  • כרובית מופרדת לפרחים 

  • 3 גזרים קלופים 

  • 3 קולרבי קלופים וחתוכים 

  • 1 בצל בינוני קלוף 

  • ראש שום שלם קלוף 

  • פטריות טריות שלמות 

  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות 

  • ירקות נוספים לפי הטעם 

  • 1 כפית  שמן זית 

  • 1 כף שום כתוש 

  • מלח, פלפל ופפריקה אדומה לפי הטעם 

אופן הכנה: 

  • מכניסים את הירקות הקלופים והחתוכים לשקית קוקי גדולה.

  • בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם שמן הזית ויוצקים לשקית הקוקי.

  • קושרים את השקית ומנערים אותה היטב, כך שהירקות יכוסו בתבלינים.

  • מחוררים 2 חורים ומניחים בתבנית אפייה.

  •  אופים כשעה בחום גבוה עד להשחמה.