כרובית אפויה במיץ לימון

חופשי ובשפיות חומרים: כרובית גדולה, מופרדת לפרחים מיץ מלימון אחד שום לפי הטעם מעט כמון ספריי שמן זית כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: מרתיחים את פרחי הכרובית במים עם מעט מלח. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת מעט. מעבירים את הכרובית המרוככת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משמנים את פרחי הכרובית בספריי שמן זית. אופים בתנור בחום של כ- 180מעלות עד להשחמה. מכינים רוטב ממיץ הלימון, השום, הכמון ו-2-3 כפות מים. כאשר הכרובית יוצאת חמה מהתנור יוצקים עליה את הרוטב ומעל מפזרים כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה. אפשר להגיש חם או קר.