חופשי ובשפיות
חומרים:
אופן ההכנה:
-
מטגנים את הבצל במים עד לשקיפות קלה.
-
מוספים את השום ומערבבים.
-
מוסיפים את הקישואים והגזר ומכסים במים רותחים.
-
מתבלים בכפית מלח ומכסים את הסיר.
-
מבשלים על אש בינונית/ נמוכה במשך 25 דקות.
-
מוסיפים עלי שמיר ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור.
-
מבשלים עם מכסה 5 דקות נוספות.
-
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק (אם נוצר קצף בחלק העליון של המרק - יש להסירו בעזרת כף גדולה).
-
מבשלים על אש גבוהה ללא מכסה במשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
|