חופשי ובשפיות

חומרים:

  • 1 בצל בינוני, קצוץ 

  • 2 שיני שום, קצוצות 

  • 6 קישואים בינוניים, קלופים וחתוכים גס  

  • 1 גזר בינוני / כוס דלעת חתוכה לקוביות  

  • כוס עלי שמיר, קצוצים 

  • 5.5 כוסות מים רותחים 

  • כפית מלח

  • כפית אבקת מרק

  • חצי כפית כורכום

  • חצי כפית כמון

  • פלפל שחור 

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל במים עד לשקיפות קלה.

  • מוספים את השום ומערבבים. 

  • מוסיפים את הקישואים והגזר ומכסים במים רותחים.

  • מתבלים בכפית מלח ומכסים את הסיר.

  • מבשלים על אש בינונית/ נמוכה במשך 25 דקות. 

  • מוסיפים עלי שמיר ומתבלים באבקת מרק, כורכום, כמון ופלפל שחור.

  • מבשלים עם מכסה 5 דקות נוספות. 

  • טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק (אם נוצר קצף בחלק העליון של המרק - יש להסירו בעזרת כף גדולה). 

  • מבשלים על אש גבוהה ללא מכסה במשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.