מרק עדשים כתומות- מרק עשיר

2 מצקות כתחליף לארוחת צהריים מלאה חומרים: 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים כפית שמן זית 4 שיני שום 4 גזרים בינוניים קלופים, פרוסים לעיגולים 1/2 1 כוסות עדשים כתומות, מבוררות ושטופות 100 גרם רסק עגבניות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כפית כמון 1 כפית פפריקה מתוקה 1/2 כפית כורכום 10 כוסות מים אופן ההכנה: בסיר גדול מזהיבים את הכרשות בכפית שמן. מוסיפים את שיני השום ומאדים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הגזר ומאדים כמה דקות תוך ערבוב. מוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, מסירים אותו בעדינות. מבשלים כ-30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים. מסירים מהאש. טוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט, עד לסמיכות הרצויה: אפשר להשאיר את המרק יותר גרגרי או לטחון עד ליצירת מחית חלקה.