2 מצקות כתחליף לארוחת צהריים מלאה 

חומרים:

  • 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים

  • כפית שמן זית

  • 4 שיני שום

  • 4 גזרים בינוניים קלופים, פרוסים לעיגולים

  • 1/2 1 כוסות עדשים כתומות, מבוררות ושטופות

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 1/2 כפית כורכום

  • 10 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  • בסיר גדול מזהיבים את הכרשות בכפית שמן. מוסיפים את שיני השום ומאדים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את הגזר ומאדים כמה דקות תוך ערבוב.

  • מוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, מסירים אותו בעדינות.

  • מבשלים כ-30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים. מסירים מהאש.

  • טוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט, עד לסמיכות הרצויה: אפשר להשאיר את המרק יותר גרגרי או לטחון עד ליצירת מחית חלקה.