5 מנות

מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית

 

חומרים:

 

  • 1 ביצה טרופה

  • 400 גרם גבינה ריקוטה/ קוטג' 5%

  • 200 גרם גבינה צהובה 9%, מגורדת

  • 4 מצות שלמות

 לרוטב

  • 1 קופסה רסק עגבניות

  • כפית שמן זית

  • 5 עגבניות קלופות, מרוסקות

  • 1 בצל, קצוץ

  • 100 גרם פטריות, חתוכות

  • פלפל שחור

  • רבע כפית מלח

  • חצי כפית בזיליקום

  • חצי כפית אורגנו

  • 3 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה:

  • מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן כשהן מופרדות על מגבת נייר.

  • מערבבים ביצה, גבינות ותבלינים.

  • מכינים את הרוטב: בכפית שמן זית מאדים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות חתוכות ומאדים. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, השום והתבלינים. מבשלים על אש קטנה כרבע שעה. מצננים.

  • בתרסיס שמן מרססים תבנית.

  • בונים את הלזניה: מניחים רוטב עגבניות, מצה רטובה, רוטב עגבניות, תערובת גבינות וחלק מהפטריות והבצל.

  • חוזרים על התהליך פעם נוספת.

  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ 45 דקות.