8 מנות

מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית

 

חומרים:

  • תפוחי אדמה בינוניים

  • 1 כף שמן

  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

  • 1/2 ק"ג בשר טחון (רצוי תערובת של בשר עוף והודו)

  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

  • 1 כוס מים

  • מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים בקליפתם, כ-20 דקות. מצננים, קולפים ופורסים עבה.

  • מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום ומאדים עד שמתרכך.

  • מוסיפים את הבשר ומטגנים, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים ומבשלים 10 דקות, מצננים.

  • מסדרים בתבנית לסירוגין, שכבות של תפוחי אדמה ותבשיל הבשר (מסיימים בשכבת בשר) אופים 20-25 דקות בחום בינוני.