פשטידת בשר ותפוחי אדמה

8 מנות מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית חומרים: תפוחי אדמה בינוניים 1 כף שמן 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות 1/2 ק"ג בשר טחון (רצוי תערובת של בשר עוף והודו) 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות 1 כוס מים מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה במים בקליפתם, כ-20 דקות. מצננים, קולפים ופורסים עבה. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום ומאדים עד שמתרכך. מוסיפים את הבשר ומטגנים, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים ומבשלים 10 דקות, מצננים. מסדרים בתבנית לסירוגין, שכבות של תפוחי אדמה ותבשיל הבשר (מסיימים בשכבת בשר) אופים 20-25 דקות בחום בינוני.