לחמניות לפסח

20 לחמניות לחמניה = חצי מצה = 1 מצה קלה חומרים: 4 ביצים מופרדות 1 כפית סוכר חום או אחר 1.5 כוסות קמח מצה 1.5 כוסות מים 6 כפות (90 מל) שמן 1 כפית מלח אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים והסוכר לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם קמח המצה, המים, השמן והמלח. מוסיפים את הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה. מניחים תלוליות של כשתי כפות מהבלילה על נייר אפייה בתבנית או בתבנית שקעים. אופים 45 דק' או עד שהלחמניות מזהיבות.