20 לחמניות 

לחמניה = חצי מצה = 1 מצה קלה

 

חומרים:

  • 4 ביצים מופרדות

  • 1 כפית סוכר חום  או אחר

  • 1.5 כוסות קמח מצה

  • 1.5 כוסות מים

  • 6 כפות (90 מל) שמן

  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  • מקציפים את החלבונים והסוכר לקבלת קצף יציב.

  • בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים עם קמח המצה, המים, השמן והמלח.

  • מוסיפים את הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

  • מניחים תלוליות של כשתי כפות מהבלילה על נייר אפייה בתבנית או בתבנית שקעים.

  • אופים 45 דק' או עד שהלחמניות מזהיבות.