צלי בשר חגיגי ביין אדום על מצע אנדיב

10 מנות מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית חומרים: 2 ק"ג פילה מדומה 2 כפות שמן זית חומרים למרינדה: 2 כוסות יין אדום 1 כפית מלח 2 כפיות גרידת ג'ינג'ר מקולף 3 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות 5 יחידות פלפל אנגלי 2 עלי דפנה 1 גזר, מקולף וחתוך לפרוסות דקות 1/2 כוס צימוקים 150 גר' קונפיטורה של פירות (לדוגמא משמש) כף שמן זית מלח ופלפל חומרים להכנת אנדיב: 6 ראשי אנדיב כף שמן זית לימון, חצוי ופרוס לפרוסות דקות חצי כפית מלח גס אופן ההכנה: מניחים בסיר את כל הרכיבים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר. מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים מעליו את המרינדה, מכסים ומחזירים למקרר לשעתיים ועד ל – 24 שעות. מידי פעם הופכים את נתח הבשר בכדי שכל הבשר יספוג את הטעמים. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית, צולים את הבשר כ – 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מוסיפים את נוזלי המרינדה, הירקות וליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתיים וחצי או עד שהבשר מתרכך לגמרי. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), מניחים את עלי האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומערבבים עם כף שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס. אופים כ – 15 דקות או עד שעלי האנדיב מתרככים. הגשה: מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מתבלים את הרוטב של הבשר במלח ופלפל. חותכים את הצלי לפרוסות דקות ומסדרים לידם את עלי האנדיב האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.