הוראות הכנה כלליות לכל מתכוני הסורבה

  • להכנת מתכוני הסורבה יש לכתוש בבלנדר את רכיבי המתכון עד לקבלת מרקם של סורבה.

  • לטחינה קלה, מומלץ לחתוך מראש את הפירות לחלקים קטנים בגודל אחיד לפני הכנסתם למקפיא.

  • במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים קרים לכתישה נוחה יותר בבלנדר.

 

סורבה תותים ופטל - 2 מנות

מנה = תחליף למנת פחמימה (מוגבל לפעם ביום)

חומרים:

  • 125 גרם פטל קפוא

  • 12 תותים קפואים

  • כף דבש

  • 1/2 כוס מים

 

סורבה מלון, אגס וליצ׳י - 3 מנות
מנה = תחליף למנת פחמימה (מוגבל לפעם ביום)

חומרים:

  • 3 כוסות קוביות מלון בשל

  • 1 כוס ליצי מגולען וקפוא

  • 1 כוס קוביות אגס קפוא

  • 3 עלי נענע קצוצים גס

 

סורבה נקטרינה ופסיפלורה - 3 מנות
מנה = תחליף למנת פחמימה (מוגבל לפעם ביום)

  • 4 כוסות קוביות נקטרינה בשלה

  • 1 כוס פסיפלורה קפואה

  • 1 כוס מים קרים 

 

סורבה בננה ופטל - 3 מנות
מנה = תחליף למנת פחמימה (מוגבל לפעם ביום)

  • 2 בננות קפואות

  • 250 גרם פטל קפוא

  • כף דבש/ מייפל טבעי 

 

סורבה בננה ושוקולד צ'יפ  - 4 מנות
מנה = תחליף למנת פחמימה (מוגבל לפעם ביום)

  • 3 בננות קפואות

  • 2 כפות שוקולד צ'יפ (להוסיף לאחר טחינת הבננות)