אכילה מחוץ לבית- כדאי לדעת! אכילה בחוץ מלווה תמיד בקנס קלורי וקנס כלכלי. לעולם לא תצליחו לקזז בפעילות גופנית את נזקי ארוחת השחיטות מחוץ לבית. תזכורת חשובה, כף שמן מכל סוג מכילה כ-135 קל', ע"מ שהאוכל בחוץ יהיה טעים משתמשים במסעדות בכמויות גבוהות מאד של שמן לשיפור הטעם והחוויה. רשת בתי הקפה "ארומה" היא הרשת היחידה בה כל מנות הסלטים הטריים מוגשים ללא תיבול. העדיפו תמיד סלטים על בסיס ירקות טריים על פני ירקות שעברו "הקפצה". רטבים בצד - בקשו תמיד את הסלט שיגיע ללא תיבול, את התיבול הוסיפו בעצמכם וכך תשלטו בכמויות השמן, התיבול המומלץ הוא לימון, מלח וכפית שמן לכל הסלט. תמיד מנת כריך בלחם, על אף הקלוריות שהלחם מכיל תכיל פחות קלוריות מסלט מתובל, זכרו זאת היטב.. לצאת למסעדה ולאכול רק "סלט" היא לא בהכרח הבחירה הנכונה ביותר.סלט עשיר יכול בקלות להגיע למאות קלוריות בשל תוספות כמו קרוטונים, תיבול עשיר, אגוזים וזרעים למינהם, תוספות כמו בטטה, תפוחי אדמה, אנטיפסטי ועוד. מסעדות מומלצות מסעדות המגישות סושי, רול סושי פוטומאקי (8 יח') שאיננו מטוגן בליווי מרק מיסו או חמוצים יפנים מהווה תחליף לארוחת הצהריים, ניתן לתבל במנה אחת של כף טריאקי ובמנה אחת של כף סויה, על רוטב הספייסי מיונז' תאלצו לוותר. מסעדות בשר איכותיות, נתח של 200 גרם בקר רזה (פילה, סינטה, רוסטביף) בליווי סלט ירקות טרי שאינו מתובל מהווים תחליף לארוחת הצהריים. אופציה נוספת היא שני שיפודים (פרגית, כבד, לבבות) בליווי סלט טרי שאינו מתובל. מסעדות "מסוכנות" מסעדות מזרחיות, ארוחה בסגנון "בופה" עתירה בקלוריות, מגוון הסלטים גורם לאכילה של כמויות שמן גבוהות, הטענה "אכלתי רק סלטים" איננה מוציאה אף אחד כחף מפשע. מסעדות דגים, אחד מהמיתוסים הגדולים ביותר, היות וחלבון הדג קל לעיכול הוא משרה תחושה שהארוחה קלה וזולה קלורית, מנת דג במסעדה (גם אם הדג אפוי) יכולה להגיע ל- 800 קל' עוד לפני שהתחלתם לטעום מהסלטים. מסעדות אסיתיות ומוקפצים, שילוב של ירקות ופסטה מעניק תחושה של בחירה רזה, מנת מוקפץ מכילה שילוב של מספר שמנים בינהם שמן השומשום, שמן הקוקוס, הקנולה והאגוזים. התיבול לבדו במנת המוקפץ עלול להגיע ל- 500 קלוריות ויותר מזה. ארוחת הבוקר - ביצים, גבינות, לחם וסלטים, ארוחה תמימה המכילה כ- 1000 קל', להלן מס' טיפים לצמצומה באופן משמעותי: העדיפו ביצה קשה על פני חביתה בחרו פרוסת לחם רגילה אחת או לחמניה קטנה בקשו שפלטת הגבינות תוגש מגבינות רזות בלבד ושהטונה תהיה סחוטה היטב משמן הימנעו מתוספות שמנות (סלט טונה מתובל, אבוקדו, טחינה) לשתייה חמה בקשו קפה על בסיס מים, חלב דל שומן בצד לשתייה קלה העדיפו מים, סודה או משקה דיאטטי (הימנעו ממשקאות טבעיים) בחירות אלה יסייעו לכם להקטין את כמות הקלוריות ב- 50%