החורף הגיע ועונת המרקים נפתחה רשמית. זה הזמן להכין לכם מרקים כך שיסייעו ויתמכו בתהליך ההרזיה שלכם. יש שוני גדול בין סוגי המרקים ויש לשים דגש לנקודות הבאות: האם המרק מהווה מנה ראשונה או מנה עיקרית בארוחה? גודל הקערה: האם המרק הוא רק תירוץ? האם אתם מוסיפים למרק קרוטונים או שקדי מרק? אבקת מרק: מהם סוגי המרקים בתוכנית? מרקי ירקות חופשיים: מרקים עשירים:
האם המרק שלכם עומד לבדו או שהוא מרכיב קטן בארוחה? אם הארוחה שלכם מורכבת מהמרק בלבד, ניתן ליהנות מ- 2 מצקות של מרק עשיר כתחליף לארוחת צהריים מלאה. אם המרק הוא רק פתיח, יש לזכור שכמות הקלוריות בו צריכה להתאים להמשך הארוחה ולכן מומלץ לבחור במצקת אחת של מרק המוגדר כמרק חופשי בתוכנית.
יש לבחור בקערה בינונית ולאכול כמות של מצקת אחת של מרק כל פעם. הקיבה היא אלסטית, אכילה בנפח גדול עלולה להגדיל את נפח הקיבה ובעקבות זאת, גם את הצורך בעוד ועוד מזון כדי לשבוע.
שימו לב שמעבר לקלוריות המיותרות, בשקדי מרק ובקרוטונים מתחבאים גם שומן ונתרן. בכף של שקדי מרק יש כ-40 קלוריות, 60 מ"ג נתרן ו-1.7 גרם שומן. בכף של קרוטונים יש כ-75 קלוריות, כ-180 מ"ג נתרן ועוד 1.5 גרם שומן.
במידה ובחרתם להשתמש באבקת מרק, הקפידו על אבקת מרק מרכיבים טבעיים בלבד. השתמשו בה במתינות ושלבו כורכום ועשבי תיבול טריים כדוגמת שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, סלרי ועוד.
מרקים עם ערך קלורי נמוך ולכן הם יכולים להתווסף לתפריט ולעזור ב"שעות המאתגרות״ במהלך היום. כמו כן המרקים האלה יכולים להחליף את מנת הירקות בארוחת הצהריים או בארוחת ערב. כאשר קר בחורף, פוחת החשק לאכול סלט ומרק מהווה תחליף מצוין. חשוב לוודא שאין במרק שמן, דגנים, קטניות ופחמימות (תפוח אדמה, בטטה, עדשים, גריסים)
מרק שעועית, מרק גריסים, מרק עשיר עם גרגרי חומוס, מרק כתום עם בטטה, דלורית ודלעת או מרק תפוחי אדמה. מרקים אלו מחליפים את ארוחת הצהריים שלכם בתפריט בכמות של 2 מצקות לארוחה. מדובר במרקים בריאים, משביעים ומזינים. רובם על בסיס קטניות, ובזכות כמות הסיבים התזונתיים והחלבון הגבוה בהם הם משביעים לאורך זמן.