8 מנות

מנה= תחליף למנת חלבון עיקרית 

 

חומרים:

  • 8 יחידות נתחי פרגית,נללא עצמות, עור ושומן

  • שליש כוס תערובת של אגוזי קשיו ופיסטוקים

  • חצי כוס תערובת של תאנים ומשמשים מיובשים

  • חצי כפית כמון טחון

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 

להגשה:

  • כוסברה ובצל ירוק, קצוצים 

למרינדה: 

  • כף רוטב סויה

  • מיץ מחצי לימון

  • 150 מ"ל קרם קוקוס

  • כף רוטב צ'ילי מתוק

 

 

אופן ההכנה:

  • מכינים את המילוי: מכניסים למעבד מזון את האגוזים, הפירות היבשים, הכמון והפטרוזיליה וטוחנים בפולסים למחית גסה ואחידה. 

  • מערבבים היטב בקערה את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות ומשרים שעה במקרר. 

  • מוציאים את הפרגיות מהמרינדה וממלאים כל אחת בכף מהמילוי. מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם. 

  • מחממים תנור ל -180 מעלות. מסדרים את הפרגיות בצפיפות בתבנית, יוצקים עליהן את מה שנשאר מהמרינדה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את נייר הכסף, מגבירים את החום ל-5  דקות נוספות. הופכים את הפרגיות וצולים 5 דקות נוספות. מדי פעם משקים את הפרגיות ברוטב שבתבנית. 

  • מפזרים מעט כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים.