חומרים:

  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • 800 ג' עגבניות מרוסקות (קופסא)
  • 5 פלפלים אדומים, חצויים ומנוקים
  • גזר מגורד
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • רסק עגבניות קטן
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • כף סוכר (לפי הטעם)
  • כף אבקת מרק
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

 

אופן ההכנה:

  • לסדר את הפלפלים בתבנית ולהכניס לתנור ל- 20 – 30 דקות, לאפות בחום בינוני.
  • כשהפלפלים יוצאים מהתנור להכניס אותם לשקית ניילון ל 40 דקות. לקלף את הקליפה, לחתוך לקוביות קטנות. 
  • לטגן במים* את קוביות הבצל, להוסיף את קוביות הפלפלים הקלויים ואת הגזר המגורד. לאדות כשתי דקות. להוסיף את העגבניות המרוסקות, למלא פעמיים את הקופסא הריקה במים.
  • להוסיף את השום, רסק העגבניות הקטן, הפפריקה, הסוכר, אבקת המרק, פלפל שחור ומלח.
  • להביא לרתיחה  ולהנמיך את האש לביעבוע עדין. 
  • לבשל כשעה, להוציא כמחצית מהמרק לטחון גס ולהחזיר לסיר.
  • לבדוק ולתקן טעמים.

*טיגון במים:

  • מניחים את חתיכות הבצל במחבת על אש בינונית ומכסים עם מכסה.
  • מטגנים בלי שמן.
  • ברגע שהבצלים מתחילים להידבק לתחתית ולקבל צבע מוסיפים 2 כפות מים.
  • מערבבים ומכסים שוב.
  • כשהמים מתאדים והבצל מתחיל שוב להידבק, מוסיפים עוד 2 כפות מים ומערבבים.
  • ממשיכים בפעולות עד שהבצל מקבל צבע זהוב ונראה מטוגן.