6 מנות

2 מנות = תחליף למנת חלבון עיקרית

חומרים:

  • 6 פלפלים גדולים

  • 500 ג' בשר הודו טחון

  • כוס אורז מבושל

  • בצל קטן קצוץ

  • שן שום כתושה

  • כפית פפריקה

  • כוס עגבניות מרוסקות

  • מלח ופלפל

  • כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

  • חותכים את המכסה של הפלפלים ושומרים אותו.

  • מנקים את הפלפלים מליבה ומגרעינים.

  • בקערה מערבבים את הבשר, האורז, הבצל, השום, פפריקה וחצי מכוס העגבניות המרוסקות

  • מתבלים במלח ופלפל. ממלאים בתערובת את הפלפלים ומכסים ב״מכסה״.

  • מניחים בסיר את הפלפלים ויוצקים את שארית העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות.

  • מוסיפים מים עד לגובה 2/3 מהממולאים ומתבלים במלח ופלפל.

  • מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ- 40 דקות עד שהרוטב מסמיך.