25 קציצות

3 קציצות = תחליף למנת חלבון עיקרית

חומרים:

  • ק"ג בשר טחון רזה (העדיפו נתח מופחת שומן) אפשר להשתמש בהודו, בקר ועוף, או ערבוב שלהם

  • זר פטרוזיליה, קצוץ (אפשר להמיר גם לכוסברה ושמיר)

  • בצל גדול, קצוץ

  • 5 שיני שום, כתושות

  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

  • ביצה

  • 3 כפות פירורי לחם

  • כפית מלח

  • אגוז מוסקט (לא חובה)

  • כמון (לא חובה)

לרוטב:

  • חצי כוס חד פעמית טחינה גולמית

  • כוס מים

  • כ- ¼ כוס מיץ לימון 

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מגלגלים לקציצות.

  • משמנים קלות את תבנית התנור הגדולה ומסדרים עליה את הקציצות. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  • מכינים את הטחינה: מערבבים את כל חומרי הטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • אופים את הקציצות 10 דקות, הופכים אותן ואופים אותן עוד 10 דקות. אחרי 20 דקות האפייה הכוללות, יוצקים את הטחינה על הקציצות ומחזירים אותם לעוד 2 דקות בתנור, בחום של 250 מעלות.