קציצות בשר ברוטב טחינה

25 קציצות 3 קציצות = תחליף למנת חלבון עיקרית חומרים: ק"ג בשר טחון רזה (העדיפו נתח מופחת שומן) אפשר להשתמש בהודו, בקר ועוף, או ערבוב שלהם זר פטרוזיליה, קצוץ (אפשר להמיר גם לכוסברה ושמיר) בצל גדול, קצוץ 5 שיני שום, כתושות 1/2 כפית פלפל שחור טחון ביצה 3 כפות פירורי לחם כפית מלח אגוז מוסקט (לא חובה) כמון (לא חובה) לרוטב: חצי כוס חד פעמית טחינה גולמית כוס מים כ- ¼ כוס מיץ לימון אופן ההכנה: מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. מגלגלים לקציצות. משמנים קלות את תבנית התנור הגדולה ומסדרים עליה את הקציצות. בינתיים מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל חומרי הטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה. אופים את הקציצות 10 דקות, הופכים אותן ואופים אותן עוד 10 דקות. אחרי 20 דקות האפייה הכוללות, יוצקים את הטחינה על הקציצות ומחזירים אותם לעוד 2 דקות בתנור, בחום של 250 מעלות.