6 מנות

מנה = תחליף למנת חלבון עיקרית

חומרים:

  • 2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק

  • 1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות

  • 1 כוס ציר עוף או ירקות צונן

  • 1 כפית קורנפלור

  • מלח, פלפל לפי הטעם

  • 1 כפית חרדל (מומלץ דיז'ון)

  • 2 כפות יין לבן יבש  

לחזה העוף:

  • 4 נתחי חזה עוף במשקל 150 גרם,

  • עובי 1/2 ס"מ

  • מלח, פלפל גרוס טרי

  • 2 כפיות שמן

לקישוט:

  • פטרוזיליה קצוצה 

 

 

אופן ההכנה:

  • מטגנים בצלים במים. מוסיפים את הפטריות והשום ומזהיבים כ-3 דקות. מערבבים בקערית את הציר והקורנפלור, יוצקים למחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח, פלפל, יין וחרדל ומערבבים. מכבים את הלהבה ומכסים.

 אופן הכנת חזה העוף:

  • מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל ומשמנים אותם בכפית שמן. מחממים היטב מחבת טפלון או מחבת צלייה. וצולים את הנתחים בכפית שמן, 3 דקות מכל צד.

  •  מניחים בצלחות ההגשה, יוצקים מהרוטב, ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.