עוגת שוקולאב
16 מנות חומרים: 1/3 כוס שקדים טחונים 3 כפות קמח 90 ג' שוקולד מריר, קצוץ 1/2 כוס קקאו מנופה 1 כוס סוכר 1/2 כוס מים 2 חלמונים 1 כף רום 4 חלבונים 1/4 כפית מלח אופן ההכנה: מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר והמים מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים. במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש. טורפים בהדרגה את הקצף לתערובת השוקולד. אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ 20 – 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מנה = תחליף לארוחת ביניים + קפה הפוך קטן