רבע פשטידה = תחליף לארוחת ערב

 

חומרים:

  • גביע (250 גרם) קוטג' 3%

  • גביע (200 גרם) יוגורט 3%

  • 100 גרם גבינה בולגרית (מעודנת) 5%

  • 2 ביצים

  • 1/2 2 כפות קמח

  • 400 גרם דלעת

  • קישוא בינוני

  • פלפל אדום (לקישוט)

  • 1/2 כפית מלח

  • פלפל שחור

  • ספריי שמן

 

 

אופן ההכנה: 

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

  • חותכים את הדלעת לקוביות גסות ומבשלים במים חמים כ-10 דקות. מוציאים ומניחים בצד לצינון. 

  • מערבבים את הקוטג', היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים בקערה גדולה.

  • מגררים בפומפייה את הדלעת והקישוא לתוך הקערה, ומערבבים היטב.

  • משמנים תבנית אפייה בספריי שמן ויוצקים את תוכן הבלילה לתוכה.

  • מקשטים עם פרוסות פלפל אדום מעל.

  • אופים 60 דקות, עד שהפשטידה משחימה, וקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.