14 יחידות
ארוחת ערב = 3 יחידות בתוספת פיתה "אליס"/2 פרוסות לחם קל וכף טחינה/חומוס
ארוחת צהריים = 4 יחידות בתוספת פיתה "אליס"/2 פרוסות לחם קל וכף טחינה/חומוס

 

חומרים:

  • ¼ כוס לפני השריה של 24 שעות / ¾ כוס גרגרי חומוס מוכנים
  • 2  גבעולים בצל ירוק קצוץ
  • כף טחינה גולמית
  • 3  שיני שום קלופות
  • 4  חצאים אגוזי מלך
  • 2  כפות שטוחות קמח חומוס/קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 1/2  כפית כמון
  • מעט אבקת צ’ילי או פפריקה חריפה
  • כ- 1/4  כוס מים קרים
  • כף שמן זית למריחה
  • פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  • טוחנים את החומוס, הבצל, הפטרוזיליה , האגוזים והשום ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים היטב. לכדי עיסה תוך כדי הוספת מים בהדרגה.
  • מקררים במקרר לשעתיים. 
  • מחממים תנור ל- °180.
  •  מכינים 14 קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  • מורחים מלמעלה מעט שמן.
  • מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.