|
14 יחידות
ארוחת ערב = 3 יחידות בתוספת פיתה "אליס"/2 פרוסות לחם קל וכף טחינה/חומוס
ארוחת צהריים = 4 יחידות בתוספת פיתה "אליס"/2 פרוסות לחם קל וכף טחינה/חומוס
חומרים:
- ¼ כוס לפני השריה של 24 שעות / ¾ כוס גרגרי חומוס מוכנים
- 2 גבעולים בצל ירוק קצוץ
- כף טחינה גולמית
- 3 שיני שום קלופות
- 4 חצאים אגוזי מלך
- 2 כפות שטוחות קמח חומוס/קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- מעט אבקת צ’ילי או פפריקה חריפה
- כ- 1/4 כוס מים קרים
- כף שמן זית למריחה
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- טוחנים את החומוס, הבצל, הפטרוזיליה , האגוזים והשום ומעבירים לקערה.
- מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים היטב. לכדי עיסה תוך כדי הוספת מים בהדרגה.
- מקררים במקרר לשעתיים.
- מחממים תנור ל- °180.
- מכינים 14 קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
- מורחים מלמעלה מעט שמן.
- מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.
|