6 מנות
מנה= תחליף לארוחת צהריים בתוספת סלט עלים גדול.
חומרים:
- 10 עלי לזניה
- פרוסות חציל אפויות בתרסיס שמן זית/ פטריות מאודות עם בצל
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 9% (לשלב הסופי)
למלית:
- 1.5 קופסאות קוט׳ג 3%
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה צפתית/בולגרית עד 5%
- מלח, פלפל
- כפית אבקת מרק בצל
לרוטב העגבניות:
- כף שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 שום כתוש
- 1 רסק עגבניות
- קופסת עגבניות מקולפות
- כפית אבקת מרק בצל
- כוס מים
- כף אורגנו/ כף בזיליקום
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
רוטב העגבניות:
- בכף שמן מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות הקלופות, מוסיפים בזיליקום, אבקת מרק בצל, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים כוס מים וכשהרוטב מוכן, מצננים.
מלית:
הרכבת הלזניה:
- מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות ומניחים מעליו 5 עלי לזניה.
- מברישים את העלים ברוטב העגבניות ומפזרים שכבה של חצילים אפויים או פטריות מוקפצות ומעל את מלית הגבינה.
- מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה, מברישים ברוטב העגבניות ומניחים מלית גבינה שוב.
מסיימים בשכבה של רוטב העגבניות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלזניה כ- 40 דקות. אחרי חצי שעה מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת ומתבלים במעט אורגנו/ בזיליקום.
|